Srpska banda ubila zlatara

Izvor: Vesti-online.com, 01.Dec.2018, 01:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska banda ubila zlatara

U Berlinu je počelo suđenje Milanu J. (45) državljaninu Srbije, za kojim je godinama bila raspisana Interpolova poternica. Ovaj auto-mehaničar bio je tražen zbog pljačke i ubistva koji su se u nemačkoj prestonici dogodili još 29. aprila 2013. godine, kada je u naselju Moabit ubijen vlasnik juvelirske radnje Suljo D. (46).

Ukoliko tužilaštvo dokaže da je Milan J. bio kako se navodi, "mozak" te pljačke, mada nije sam ispalio smrtonosni hitac, preti mu doživotni zatvor!
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Reč je o bandi kriminalaca iz Srbije koji su, kako je istraga dokazala, u Nemačku došli da bi pljačkali kuće i stanove. Kobnog dana bili su na povratku u Srbiju kada su odlučili da pohod "krunišu" pljačkom berlinskog zlatara.

Suljo D. bio je njihov stari poznanik, koji je povremeno otkupljivao od kriminalaca ukradene dragocenosti. Milan J. i saučesnici pretpostavili su da Suljo D. neće biti lak plen, pa su poneli i oružje, te lepljivom trakom pričvrstili praznu plastičnu flašu za cev pištolja kako bi prigušili zvuk pucnja.

- U juvelirnicu su ušla trojica razbojnika, a Milan J. ih je čekao u automobilu. Započeli su razgovor sa Suljom i ponudili mu sat i zlatni lančić na otkup, ali nepoverljivi zlatar nije hteo da kupi ponuđene komade. Zatim su ga pljačkaši hladnokrvno pogodili sa tri metka u glavu i grudi. Od ubijenog zlatara uzeli su novčanik, sat, gotovinu i nakit iz radnje koji im se našao pri ruci, oko 43.000 evra. Nakon toga su pobegli u Srbiju gde su podelili plen - kažu izvori iz istrage za nemačke medije.

Nemačka policija je ubrzo identifikovala jednog od pljačkaša kao Branislava A. (32). On se 2014. godine "zbog griže savesti", prijavio srpskim vlastima, a oni ga izručili Nemačkoj gde je osuđen na samo 12 godina robije, jer je otkrio saučesnike. Za Srećkom M. kog je označio kao ubicu i dalje se traga.

Milan J. se godinama uspešno krio po zemljama Zapadne Evrope, ali ga je sreća napustila 19. juna ove godine kada je "pao" u španskoj Malagi, pri pokušaju da turistima proda lažni zlatni nakit. Mada je policajcima koji su ga uhapsili pokazao rumunsku ličnu kartu, pretresom su kod njega pronađeni i dokumenti Republike Hrvatske, te je ubrzo otkriven pravi identitet i izručen je Nemačkoj.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.