Šri Lanka zabranjuje nikab

Izvor: Večernje novosti, 28.Apr.2019, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šri Lanka zabranjuje nikab

Mera, koja je objavljena tačno nedelju dana nakon samoubilačkih bombaških napada u Šri Lanci, u kojima su ubijene 253 osobe, stupiće na snagu u ponedeljak Predsednik Šri Lanke Maitripala Sirisena iskoristio je svoja ovlašćenja u slučaju vanrednih situacija i zabranio bilo kakav oblik pokrivanja lica u javnosti.Mera, koja je objavljena tačno nedelju dana nakon samoubilačkih bombaških napada u Šri Lanci, u kojima su ubijene 253 osobe, stupiće na snagu u ponedeljak, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << navodi se u saopštenju kabineta predsednika.Pročitajte još: Šri Lanka: Zabranjene dve islamističke grupe"Zabrana je doneta kako bi se osigurala nacionalna bezbednost. Niko ne bi trebalo da pokriva lice i otežava identifikacuju", navodi se u saopštenju.Ona podrazumeva da muslimanske u toj zemlji neće moći da nose nikab, koji pokriva sve sem očiju, ili burke, kojima se pokriva celo lice, uključujući oči, objašnjava Dejli mejl.Ipak, ženama će biti dozvoljeno da nose čador ili hidžab, koji ostavljaju otkriveno lice, a pokrivaju kosu i vrat.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠRI LANKA ZABRANILA NIKAB: Posle terorističkih napada na Uskrs u kojima je poginulo 253 osobe žene neće smeti da pokrivaju lice!

Izvor: Kurir, 29.Apr.2019, 09:37

Predsednik Šri Lanke Majtripala Sirisena objavio je zabranu nošenja islamskog vela koji pokriva lice u ime nacionalne bezbednosti, nedelju dana posleatentata na Uskrs koji su izveli radikalni islamisti i u kojima je ubijeno 253 osobe.

Nastavak na Kurir...

Zabranjeno pokrivanje lica u javnosti

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Apr.2019

KOLOMBO - Predsjednik Šri Lanke Maitripala Sirisena uveo je zabranu nošenja svih odjevnih predmeta koji prekrivaju lice, nakon koordinisanih samoubilačkih napada na crkve i hotele u kojima je poginulo 253 ljudi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.