Izvor: B92, 10.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šri Lanka: Ubijeno 13 pobunjenika

Kolombo -- Vojska Šri Lanke ubila 12 pripadnika Tamilskih tigrova koji su napali njene pozicije na severu zemlje.

Pobunjenici su napad izveli juče ujutro, na graničnoj liniji koja deli poluostrvo Džafna od pobunjeničke mini-države na severu zemlje, navodi se saopštenju.

U odvojenom obračunu policije s Tamilima u džunglama istočne provincije Ampara, koja sve više postaje poprište oštrih sukoba, ubijen je jedan pobunjenik.

Tamili, koji se od 1983. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bore za nezavisnu državu na severoistoku Šri Lanke nisu komentarisali navode vojske, a nema ni nezavisnih potvrda jer je novinarima zabranjen pristup u zonu obračuna.

Tamilska manjina navodi da je diskriminisana i da želi vlastitu državu, podsetile su zapadne novinske agencije.

U dosadašnjim sukobima Vladinih snaga i pobunjenika ubijeno je oko 70.000 ljudi, od toga blizu 5.000 u protekle dve godine, kada je prekršen dogovor o prekidu vatre iz 2002.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.