Izvor: B92, 04.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šri Lanka: 82 žrtve sukoba

Kolombo -- Najmanje 82 osobe poginule u sukobima vojske Šri Lanke i boraca separatističkog pokreta Tamilskih tigrova, na severu zemlje.

Tamilski tigrovi tvrde da su ubili 30 pripadnika snaga bezbednosti tokom borbi koje su trajale pet sati i da su uništili više uporišta vojske tokom vojne operacije pokrenuteduž borbene linije u oblastima Vavunija i Manar i da su oduzeli više blindiranih vozila i više komada teškog artiljerijskog oružja.

Istovremeno, ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbrane je priznao da su se u toj oblasti odvijali žestoki sukobi, ali je rekao da je vojska potisla ofanzivu pobunjenika i da su u sukobima poginula najmanje 52 borca Tamilskih tigrova.

Portparol Tamilskih tigrova Rasija Ilantirijan kazao je da su pobunjenici uspostavili odbrambenu liniju u sektoru koji je ranije bio u rukama vladinih vojnika.

Razmena artiljerijske vatre nastavljena je u oblasti Vavunija koja se graniči sa oblastima koje su pod kontrolom Tigrova, potvrdili su danas izvori bliski obema stranama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.