Izvor: Blic, 02.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šreder proslavlja 60. rođendan u Italiji

Šreder proslavlja 60. rođendan u Italiji

BERLIN - Nemački kancelar Gerhard Šreder proslaviće iduće srede 60. rođendan u Italiji, njegovoj najomiljenijoj destinaciji za letovanje, od koje je u julu prošle godine odustao zbog germanofobičnih ispada koje je načinilo nekoliko italijanskih zvaničnika.

Po povratku u petak iz blic posete Moskvi, gde će se sresti sa predsednikom Vladimirom Putinom, Šreder će sa svojom suprugom Doris i njenom ćerkom odleteti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za Toskanu.

Odnose između Nemačke i Italije prošlog leta obeležila je serija incidenata. Sve je počelo u skupštinskoj sali Evropskog parlamenta kada je italijanski premijer Silvio Berluskoni predložio nemačkom poslaniku, socijaldemokrati Martinu Šulcu, da se prihvati uloge kapoa u jednom filmu koji se tada snimao u Italiji. U znak izvinjenja koje je zahtevano iz Berlina, Silvio Berluskoni je izrazio svoje žaljenje, rekavši kasnije da to zapravo i nije bilo izvinjenje. Šreder je prošle godine definitivno odustao od letovanja u Italiji nakon ispada italijanskog državnog podsekretara Stefana Stefanija, koji je dolio ulje na vatru ismevajući ponašanje nemačkih turista na plažama Apeninskog poluostrva. Stefano Stefani u međuvremenu je podneo ostavku na svoju funkciju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.