Srbija i Republika Srpska priznaju sertifikate za organsku proizvodnju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2021, 16:33

Srbija i Republika Srpska priznaju sertifikate za organsku proizvodnju

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović dogovorio se danas na sastanku u Istočnom Sarajevu sa ministrom poljoprivrede Republike Srpske Borisom Pašalićem o međusobnom priznavanju nacionalnih sertifikata za organsku proizvodnju.

Postignuti dogovor će proizvođačima organske hrane značajno olakšati plasman proizvoda kako na teritoriji Srbije tako i u Republici Srpskoj.

Dogovorena je i zajednička organizacija BIOFEST-a u septembru u Banjaluci u cilju boljeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << povezivanja proizvođača i trgovaca organskim proizvodima, ali i daljem jačanju njihovog plasmana robe na dva tržišta.

Proizvodnja organske hrane predstavlja jedan od najprofitabilnijih sektora poljoprivrede i sve je više tražen na najplatežnijim svetskim tržištima od SAD-a i Skandinavije do zemalja Bliskog Istoka, saopštilo je Ministarstvo poljorivrede Srbije.

Navodi se da je na tim prostorima organska hrana iz Srbije prepoznata kao visokokvalitetna, zbog čega su naši proizvođači sve zastupljeniji na njima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.