Izvor: B92, 09.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sraman skup u Teheranu"

Vašington -- SAD osudile održavanje konferencije o holokaustu koju iranska vlada 11. i 12. decembra organizuje u Teheranu.

"Koliko je nama poznato, takav skup ima za cilj da u prvi plan stavi one koji negiraju holokaust", izjavio je portparol Stejt departmenta Šon Makormak.

"Za nas je taj skup samo još jedna sramna poruka režima u Teheranu o tom temi. Zaprepašćujuće je da vođe tog režima nastavljaju da negiraju da je više od šest miliona ljudi stradalo za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vreme holokausta", rekao je Makormak.

Kako je ranije najavljeno, više od 60 istraživača iz 30 zemalja učestvovaće na međunarodnoj konferenciji koju u Teheranu 11. i 12. decembra organizuje iranska vlada.

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad, koji je u više navrata ponovio da Izrael treba "precrtati sa geografske karte", doveo je u sumnju broj žrtava holokausta i ocenio da su taj "mit" upotrebili Jevreji i Evropljani kako bi nametnuli stvaranje izraelske države u Palestini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.