Spremaju se za rat! Nemačke oružane snage pokreću novu komandu - evo i gde!

Izvor: BKTV News, 31.Mar.2017, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spremaju se za rat! Nemačke oružane snage pokreću novu komandu - evo i gde!

Nemačke oružane snage pokrenuće sutra sajber komandu koja će biti jednaka po statusu sa vojskom, mornaricom i vazdušnim snagama, u cilju da zaštiti IT i oružane sisteme od napada, prenosi AFP.

Vojni planeri strahuju da će ratovi budućnosti početi sajber napadima na kritične infrastrukture i mreže, šireći špijunažu i sabotažu na globalnoj mreži.

FOTO: Flickr/Ilustracija

Nova Komanda za sajber i informacioni prostor (CIR) Bundesvera, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << sa sedištem u bivšoj prestonici zapadne Nemačke Bonu, počeće sa 260 IT specijalaca, ali će se proširiti na 13.500 članova vojnog i civinog osoblja do kraja jula.

Novi komandant (CIR), general potpukovnik Ludvig Lajnhos izjavio je da sa novim digitalnim snagama, Nemačka zauzima vodeću ulogu među NATO saveznicima.

FOTO: Vikipedija/Ilustracija

On je rekao da će glavni zadaci biti da upravljaju i zaštite infrastrukturu vojske i oružani sistem kojim se upravlja putem kompjutera, kao i nadzora pretnji na mreži.

Nemačka ambasadorka u Prištini: Zvanični Berlin razočaran, vojska Kosova ugrožava dijalog!

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Nemci u panici, pokreću sajber komandu

Izvor: Vesti-online.com, 31.Mar.2017

Nemačke oružane snage pokrenuće 1. aprila sajber komandu koja će biti jednaka po statusu sa vojskom, mornaricom i vazdušnim snagama, u cilju da zaštiti IT i oružane sisteme od napada, prenosi AFP...Vojni planeri strahuju da će ratovi budućnosti početi sajber napadima na kritične infrastrukture...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.