Sprema se haos u Tirani, policija na nogama

Izvor: Mondo, 08.Jun.2019, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprema se haos u Tirani, policija na nogama

Albanska policija najavila je da će zbog mogućeg napada na državne institucije tokom večerašnjeg protesta ujedinjene opozicije u Tirani angažovati veći broj pripadnika bezbednosnih snaga.

Foto: Tanjug/AP Photo/Hektor Pustina

Osim više od 1.700 policajaca, biće angažovani pripadnici Nacionalne garde, policijski službenici iz Drača i Elbasana, a u prvom policijskom kordonu ispred zgrade Vlade biće raspoređeni pripadnici jedinice Škjiponja, prenose albanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mediji.

Zgrada Vlade Albanije ograđena je metalnom ogradom, postavljene su kamere sa visokom rezolucijom, a iza nje će biti raspoređene specijalna jedinica Renea i jedinice za brzu intervenciju.

Nije isključeno i da se protest nastavi ispred albanske skupštine, gde će biti raspoređeni veliki broj policijskih snaga, jer je na prethodnom protestu opozicije prošle nedelje tamo bilo najviše tenzija.

Dodatne mere preuzima i albanska saobraćajna policija, pa autobusima koji će dovoziti demonstrante iz unutrašnjosti neće biti omogućen ulazak u Tiranu.

Tirana ustala protiv Rame! (FOTO, VIDEO)

Oni koji dolaze iz severnog dela zemlje moći će da se parkiraju ispred sportskog centra Aslan Rusi, a oni koji dolaze sa juga kod Ekonomskog fakulteta.

Osmi po redu nacionalni protest ujedinjene albanske opozicije počinje večeras u 19.00 časova. Oni traže ostavku vlade Edija Rame i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Opozicija od ranije optužuje kabinet premijera Albanije Edija Rame da je povezan sa organizovanim kriminalom i korumpiran, što je albanska Vlada demantovala.

Lider opozicione Demokratske partije Ljuljzim Baša rekao je da će na večerašnjem skupu reč biti u rukama naroda.

Ovako je bilo na prethodnim protestima:

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sprema se HAOS u Albaniji, američka i italijanska ambasada izdale upozorenje za svoje državljane! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2019

Albanska policija najavila je da će zbog mogućeg napada na državne institucije tokom večerašnjeg protesta ujedinjene opozicije u Tirani angažovati veći broj pripadnika bezbednosnih snaga...Osim više od 1.700 policajaca, biće angažovani pripadnici Nacionalne garde, policijski službenici iz...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.