Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom, uz Ekspo 2027, najveća razvojna šansa Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2024, 09:51

Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom, uz Ekspo 2027, najveća razvojna šansa Srbije

Poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji, pored političkog značaja i podizanja ugleda naše zemlje, veoma je važna i u ekonomskom smislu i otvara nam nove perspektive i novo poglavlje, ne samo u saradnji sa Kinom, nego i celokupnog rasta i razvoja naše zemlje, izjavio je danas potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali.
"Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom, koji stupa na snagu 1. jula, uz Ekspo 2027. najveća je razvojna šansa naše zemlje za narednih 15 do 20 godina", rekao je Mali.
On je podsetio, gostujući na Pinku, da Srbija ima Sporazum o slobodnoj trgovini sa CEFT-om, dobre odnose sa zemljama Evropske unije, Sporazum sa Evroazijskom unijom, Turskom, preferencijalni status sa SAD,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.