Spomenik žrtvama Utoje u Norveškoj išaran kukastim krstom

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jul.2019, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spomenik žrtvama Utoje u Norveškoj išaran kukastim krstom

Dva muškarca uhapšena su jer su obojenim sprejom naslikali kukasti krst na spomenik žrtvama napada 22. jula 2011. na norveškom ostrvu Utoji, koji je počinio ekstremni desničar Anders Berig Brejvik, saopštila je danas policija.

Meštani su jutros otkrili vandalski čin počinjen na godišnjicu napada.

Brejvik priznao je da je 22. jula 2011. ubio osam osoba u bombaškom napadu na zgradu vlade u Oslu i 69 u potonjem oružanom napadu na letnji kamp podmlatka Laburističke stranke na ostrvu Utoja.

Njemu je 2012. godine izrečena zatvorska kazna od 21 godinu koja se može produživati sve dok se bude smatralo da je opasan po društvo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Spomenik žrtvama Utoje u Norveškoj išaran kukastim krstom

Izvor: Danas, 23.Jul.2019, 00:02

Dva muškarca uhapšena su jer su obojenim sprejom naslikali kukasti krst na spomenik žrtvama napada 22. jula 2011. na norveškom ostrvu Utoji, koji je počinio ekstremni desničar Anders Bering Brejvik, saopštila je danas policija. Članak Spomenik žrtvama Utoje u Norveškoj išaran kukastim krstom...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.