Špijunska afera Skripalj postaje sve zanimljivija

Izvor: B92, 28.Sep.2018, 08:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Špijunska afera Skripalj postaje sve zanimljivija

London -- Britanske bezbednosne službe identifikovale i trećeg osumnjičenog za trovanje nervnim agensom "novičok" bivšeg ruskog dvostrukog agenta i njegove ćerke.

Kako piše britanski "Dejli telegraf", veruje se da je agent ruske vojne Glavne obaveštajne uprave (GRU) posetio engleski grad Solzberi, u kom su otrovani Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija, kako bi pomogao u planiranju napada pre nego što su dvojica njegovih kolega stigli u Veliku Britaniju s nervnim gasom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Telegraf" navodi da na identitetu ovog čoveka sada rade istražitelji uključeni u istragu planiranog ubistva Skripalja u martu ove godine, pri čemu je stradala i lokalna meštanka Don Sturdžis.

List navodi da se vest o identifikovanju trećeg osumnjičenog pojavila pošto je britanski ministar spoljnih poslova Džeremi Hant izjavio da veruje da su Rusi pokušali da ubiju bivšeg dvostrukog špijuna Skripalja.

On je zajedno sa ćerkom Julijom pronađen u nesvesnom stanju na klupi u Solzberiju 4. marta ove godine. Zvanični LOndon odmah je za to okrivio Moskvu, navodeći da se "novičok" proizvodi samo u Rusiji, što su ruski zvaničnici odmah negirali. Od tada traju zategnuti odnosi dve zemlje, koji su rezultirali proterivanjem diplomata.

Prethodnih dana saznalo se da je jedan od dvojice već osumnjičenih, za koje je ruski predsednik rekao da su obični građani, zapravo visoki agent tajnih službi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Identifikovan i treći ruski agent

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Sep.2018

LONDON - Britanska antiteroristička policija i službe bezbjednosti identifikovale su trećeg pripadnika ruske vojne obavještajne službe, koji je bio u izviđačkoj misiji prije trovanja bivšeg ruskog dvostrukog agenta i njegove ćerke u Solsberiju, objavio je list "Telegraf".

Nastavak na Nezavisne Novine...

ANTIRUSKA HISTERIJA se nastavlja: Britanci identifikovali trećeg osumnjičenog za trovanje Skripalja

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2018

Skripalj je zajedno sa ćerkom Julijom pronađen u nesvesnom stanju na klupi u Solsberiju 4. marta ove godine..Britanske policijske jedinice za borbu protiv terorizma i bezbednosne službe identifikovale su trećeg ruskog obaveštajca za kojeg se sumnja da je bio u misiji izviđanja pre trovanja nekadašnjeg...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.