Špijunska afera: Bugarska proteruje dvojicu ruskih diplomata

Izvor: B92, 23.Sep.2020, 18:18

Špijunska afera: Bugarska proteruje dvojicu ruskih diplomata

Bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova dalo je dvojici ruskih diplomata 72 časa da napuste zemlju.

Njih su tužioci optužili da su umešani u špijuniranje u toj balkanskoj zemlji od 2016. godine, saopštilo je danas to Ministarstvo.

Portparol Ministarstva izjavio je da je obavestio rusku ambasadu u Sofiji, preneo je Rojters.

Ranije danas tužioci su saopštili da su dvojica diplomata tražila poverljive podatke o planovima modernizacije vojske i održavanju vojne opreme od 2016. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bugarska protjeruje ruske diplomate zbog navodne vojne špijunaže

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Sep.2020

Bugarska protjeruje dvojicu ruskih diplomata optuženih za vojnu špijunažu i naredila im da napuste zemlju u roku od 72 sata, priopćilo je bugarsko Ministarstvo vanjskih poslova, 23. rujna. "Bugarsko Ministarstvo vanjskih poslova proglasilo je dvojicu ruskih diplomata" personama non grata "i obavijestilo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.