Izvor: RTS, 24.Apr.2021, 12:00

Spasilački timovi veruju da su pronašli delove nestale podmornice u Indoneziji

Spasioci su pronašli delove za koje veruju da pripadaju indonežanskoj podmornici koja je nestala u sredu, saopštio je šef indonežanske vojske.
Nade da su 53 člana posade podmornice, koja je nestala u sredu, preživela iščezavaju, pošto su zvaničnici naveli da se očekuje da zalihe kiseonika u plovilu nestanu do danas, preneo je Rojters.

Šef indonežanske mornarice je naveo da je podmornica locirana na dubini od 850 metara, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što je daleko od granica plovila koje je predviđeno za dubinu do 500 metara. 
Podmornica KRI Nangala-402 prestala je da odgovara na pozive u sredu, a ove trebalo je da vežba ispaljivanje torpeda.
U pitanju je jedna od pet podmornica u vlasništvu Indonezije, izgrađena u Zapadnoj Nemačkoj 1979. godine.
Indonezija je u sredu zatražila pomoć Australije i Singapura u pronalaženju podmornice.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pronađeni dijelovi nestale indonežanske podmornice

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Apr.2021

DŽAKARTA - Spasilački timovi koji traže nestalu indonežansku podmornicu pronašli su dijelove plovila, što ukazuje da je podmornica sa 53 člana posade najvjerovatnije potonula, izjavio je danas načelnik generalštaba ratne mornarice Indonezije Judo Margono, javlja Gardijan.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.