Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jul.2023, 15:28

Španske vlasti evakuisale oko 500 osoba zbog opasnosti od požara

Španske vlasti preventivno su danas evakuisale oko 500 osoba kako bi ih zaštitile od požara koji je izbio na kanarskom ostrvu La Palma.Regionalni predsednik Kanarskih ostrva Fernando Klavijo rekao je da je požar uništio najmanje 11 kuća i upozorio da bi se broj evakuisanih mogao povećati.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evakuacije u Španiji zbog šumskih požara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Jul.2023

Više od 2.000 ljudi evakuisano je 15. jula jer je požar "van kontrole" na La Palmi na španskim Kanarskim ostrvima uništio desetak kuća, saopštile su vlasti. Požar je zahvatio površinu od oko 4.500 hektara, a zvaničnici su upozorili stanovnike da bi se situacija mogla pogoršati jer je toplotni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.