Španska vlada šalje hiljade policajaca u Kataloniju

Izvor: B92, 07.Nov.2019, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španska vlada šalje hiljade policajaca u Kataloniju

Madrid -- Španska vlada odlučila je da pošalje hiljade policajaca u Kataloniju na dan parlamentarnih izbora 10. novembra

Ova odluka usledila je nakon brojnih uličnih protesta radikalnih pristalica nezavisnosti Katalonije.

Na taj način vlasti žele da spreče nerede na ulicama, poput nedavnih kada je povredjeno oko 600 osoba, a uhapseno 200, prenosi El pais.

Kako se navodi, biće raspoređeno 2.500 policajaca i oko 2.000 pripadnika civilne garde koji će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << partolirati ulicama, mada prema nekim izvorima broj policajaca će biti mnogo veći.

Rasporedili smo značajan broj snaga državne sigurnosti kako bi obezbedili mir u danu u kojem građani i njihov glas moraju biti u centru pažnje", rekao je španski premijer Pedro Sančez za televiziju RNE.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.