Izvor: Blic, 21.Mar.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španska policija zaplenila 3,5 tona hašiša, 27 osoba uhapšeno

Španska policija je zaplenila 3,5 tona hašiša i 380.000 evra, uhapsivši 27 osoba, u tri odvojene operacije, saopštile su danas španske snage bezbednosti.

U operaciji razbijanja kriminalne mreže koja se bavila trgovinom narkoticima i rasturanjem falsifikovanog novca, katalonska policija je uhapsila 23 osobe poreklom iz Magreba.

Pripadnici ove mreže imali su brze čamce kojima su prebacivali hašiš na katalonsku obalu, na severoistoku, i Balearska ostrva, na severu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Španije.

U toj operaciji zaplenjeno je 260.000 evra i 224 kilograma hašiša.

Dobro organizovana mreža sa više ćelija, od kojih je jedna bila zadužena za zastrašivanje i otmice, takođe se bavila distribucijom lažnih evra, što joj je omogućilo da finansira operacije u vezi sa trgovinom drogom.

Čelnici te mreže živeli su na visokoj nozi i imali veći broj nekretnina u Kataloniji i Maroku, kao i luksuzna vozila, saopštila je katalonska policija.

U drugoj operaciji, u Kosta del Solu, na jugu zemlje, zbog trgovine narkoticima uhapšeni su jedan Francuz i jedan Italijan i zaplenjeno je 2,1 tona hašiša, 120.000 evra i veći broj komada oružja.

U trećoj operaciji, pripadnici Civilne garde presreli su jedan čamac u blizini Gran Kanarije, zapadno od Maroka, i uhapsili oba člana posade severnoafričkog porekla, pošto su u čamcu pronašli 1,2 tone hašiša.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Španija: Zaplenjeno tri i po tone hašiša

Izvor: Mondo, 22.Mar.2009, 10:40

Španska policija je zaplenila 3,5 tona hašiša i 380.000 evra, uhapsivši 27 osoba, u tri odvojene operacije, saopštile su danas španske snage bezbednosti.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.