Izvor: Blic, 11.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija može u svetski vrh

Španija može u svetski vrh

Nikola Kuljača, nekadašnji reprezentativac plavih, koji će naredne sezone stajati na golu Partizana, ovoga puta je sa tribina posmatrao utakmice naše reprezentacije.

- Finale je bilo očekivano i prognozirano od svih. Tokom šampionata pokazalo se da nismo imali pravog rivala kroz utakmice u grupi, lako smo sve dobijali, što je dobro za nas, ali s druge strane možda ne i za svetski vaterpolo. Iskreno, baš me briga, oni neka rade, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mi ćemo da uzimamo medalje - priča Kuljača.

Španija je posle Srbije i Mađarske možda igrala najlepši vaterpolo na Evropskom prvenstvu, dok su Hrvati i Rusi predstavljali najveće razočaranje.

- Španija će veoma brzo izrasti u dobru ekipu, to se jednostavno vidi. Ne znam šta se dešava sa Hrvatima, niko nije očekivao ovakav debakl. Što se tiče Rusije, njihovi igrači su u nekom tihom bojkotu selektora Aleksandra Kabanova, a čim dođe do razmirica tu nema sreće. Italija je tamo gde jeste, imaju najjaču ligu na svetu, ali mislim da pogrešno rade sa nacionalnim timom.

Kontinuitet uspeha i osvajanja medalja plavih traje od 1997. godine, kada su na EP u Sevilji bili srebrni.

- Mi se od 1997. godine konstantno nalazimo na pobedničkom postolju, a jako je teško napraviti takav niz u zemlji koja je velika koliko naša. Imamo dobru logistiku, puno vaterpolista u trenažnom procesu, ali kao i uvek, u seniorskoj konkurenciji na scenu stupaju famozne pare, koje puno znače ne samo za reprezentaciju nego i za klubove. Sada možda počinjemo i iz početka, potrebno nam je da osnažimo postojeće vaterpolo centre i možda da pokrenemo neke nove.

Ove sezone u domaćoj ligi Partizan će biti neprikosnoven, titula je praktično rezervisana za crno-bele.

- Ova sezona je tranzitna, moramo da se pomirimo s time da će Partizan biti usamljen, ali uveren sam da će uskoro početi da se radi na dizanju ostalih klubova. Nešto mora da se desi.

Nikola Kuljača trenutno je jedan od mlađih penzionera u zemlji zahvaljujući uredbi Vlade Srbije o nagrađivanju sportista koji su osvajali olimpijske medalje.

- To je odličan potez, eto dočekao sam i ja penziju. Učestvovao sam na dve Olimpijade, a ovo samo može da bude poruka deci, da im pokaže da će ako treniraju, biti nagrađeni, a ako biraju sport, da izaberu vaterpolo jer je najtrofejniji - poručio je Kuljača.

V. Nestorović

if(!window.goAdverticum)document.write('');if(window.goAdverticum)goAdverticum.addZone(31711);

|

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.