Španija, broj žrtava porastao na 15

Izvor: RTS, 21.Avg.2017, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija, broj žrtava porastao na 15

Broj žrtava prošlonedeljnog napada u Barseloni i Kambrilsu porastao je na 15, izjavio je katalonski ministar unutrašnjih poslova Hoakim Forn. Istražitelji veruju da je dvadesetdvogodišnji Marokanac Junes Abujakub, za kojim policija traga, bio vozač kombija koji je uleteo među ljude na šetalištu u Barseloni.
Forn je kazao da je poslednja žrtva tog napada muškarac koji je pronađen izboden u kolima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za koja se veruje da ih je koristio jedan od napadača koji je pobegao, prenosi AP.

Istražitelji veruju da je dvadesetdvogodišnji Marokanac Junes Abujakub, za kojim policija traga, bio vozač kombija koji je uleteo među ljude na šetalištu u Barseloni, saopštio je Forn.
Na pitanje da li je Abujakub bio vozač kombija, Forn je odgovorio da sve ukazuje na to.
"Danas ćemo izneti dokaze i objasniti zašto smo došli do tog zaključka", rekao je Forn, a prenosi agencija Rojters.
Kako je dodao, policija je protekle noći sprovela više racija u katalonskom gradu Ripol, gde živi većina osumnjičenih.
Ostali osumnjičeni, za koje se verovalo da su deo 12-člane ćelije, uhapšeni su, ubijeni od strane policije ili su stradali u eksploziji u jednoj kući u Kataloniji, koja se dogodila dan pre napada kombijem u četvrtak.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ČITAVA EVROPA NA NOGAMA: Otkriveno ko je vozač kombija smrti u Barseloni

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2017

Policija sprovela više racija u katalonskom gradu Ripol..Istražitelji veruju da je dvadesetdvogodišnji Marokanac Junes Abujakub, za kojim policija traga, bio vozač kombija koji je uleteo među ljude na šetalištu u Barseloni, saopštio je danas katalonski zvaničnik Joakim Forn...POTVRĐENO:...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Barselona: Ubijen glavni osumnjičeni za napad, imam poginuo u eksploziji

Izvor: RTS, 21.Avg.2017

Marokanac Junes Abujakub, osumnjičen da je vozio kombi koji je uleteo među ljude na šetalištu u Barseloni, ubijen u policijskoj akciji nedaleko od Barselone. Muškarac prethodno uzviknuo "Alah je veliki". Poginuo imam za koga se veruje da je radikalizovao mlade koji su počinili napade. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.