Španija: Trudnice krijumčarile drogu

Izvor: Blic, 14.Nov.2010, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija: Trudnice krijumčarile drogu

Španska policija uhapsila je 15 ljudi, među kojima i osam kolumbijskih državljana, čime je razbijena banda krijumčara droge koja je za šverc angažovala trudnice koje ne prolaze kroz rendgen na aerodromima.

Ženske osobe su na letovima od Madrida do Kanarskih ostrva prenosile drogu tako što su je zamotavale u kondome ili plastične kesice, koje su krili u polnim organima ili stomaku, saopštila je policija.

"Uprkos ozbiljnim rizicima organizacija je koristila trudnice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čime je izbegavala kontrole na aerodroma", navodi isti izvor.

Tri državljanina Dominikanske Republike, dva Španije, jedan Nemačke i jedan Paragvaja uhapšeni su zajedno sa osam Kolumbijaca. Među uhapšenima je šest žena, uključujući četiri trudnice.

Policija je zaplenila četiri kilograma kokaina velike čistoće, kao i četiri vage i nekoliko dokumenata u sklopu operacije, koja je počela u julu.

Zbog blizine Maroku, glavnog izvora hašiša, i bliske veze sa nekadašnjim kolonijama u Latinskoj Americi, glavnog proizvođača kokaina, Španija je postala glavni ulaz za dilere drogom u Evropu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.