Španija: Protesti zbog novih mera štednje

Izvor: NaDlanu.com, 30.Sep.2012, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija: Protesti zbog novih mera štednje

U Madridu su dve osobe povređene tokom nereda koji su izbili na protestima zbog vladinih mera štednje, javila je španska televizija.

U Madridu su dve osobe povredjene tokom nereda koji su izbili na protestima zbog vladinih mera štednje, javila je španska televizija.Više desetina hiljada Španaca i Portugalaca okupilo se u subotu u Madridu i Lisabonu kako bi protestovali zbog oštrih mera štednje vlada dve zemlje.Vlada Španije je u četvrtak predstavila novu rundu mera štednje >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << pod pritiskom rastućih bojazni za ekonomsku budućnost treće po snazi privrede zone evra.Nasilje je izbilo u subotu uveče. Više hiljada demonstranata mirno je protestovalo ispred zgrade parlamenta u centru Madrida kada je policija pokušala da ih rastera pendrecima jer nisu imali dozvolu za okupljanje.Neki učesnici protesta gadjali su policajace flašama i kamenicama.Prema podacima policije, na skupu je bilo 4.500 ljudi, dok učesnici demonstracija tvrde da ih je bilo daleko više.U susednom Portugalu, više desetina hiljada demonstranata izašlo je je na ulice Lisabona kako bi protestovali zbog mera štednje koje je uvela portugalska vlada.MADRID, 30. decembra 2012. (Beta-AP)

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.