Španija: Prodavao majice i odelca za bebe s parolama Islamske države

Izvor: Radio 021, 12.Avg.2015, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija: Prodavao majice i odelca za bebe s parolama Islamske države

Španska policija uhapsila je muškarca koji je prodavao majice sa parolama Islamske države, saopštile su tamošnje vlasti.

Čovek je španski državljanin, a njegovo ime nije objavljeno. Pritvoren je za vreme sinoćne policijske operacije u Naronu u severozapadnoj Španiji.

On je u svojoj prodavnici i putem interneta prodao niz odevnih predmeta koji promovišu Islamsku državu i drugu islamističku militantnu grupu Harakat Šam al Islam. Među stvarima koje je prodavao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bile su i majice sa svilenom slikom koja prikazuje taoca Alana Heninga, kako mu džihadista odrubljuje glavu prošle godine. Osim toga, Španac je prodavao i zastavu Islamske države.

Slike koje je objavila španska vlada prikazuju niz promotivnih artikala, među kojima su košulje, majice, torbe i odela za bebe sa arapskim sloganima Islamske države ili Harakata Šama al Islama. Uhapšeni je prodavao majice kupcima u Španiji i Portugalu za 14 evra. On je optužen da je koristio društvene mreže da širi islamističku propagandu i "omalovažava i ponižava žrtve džihadističkog terorizma".

Ove godine je 47 ljudi uhapšeno u Španiji i optuženo za veze sa islamističkim militantima. Najgori islamistički napad u Evropi dogodio se u Španiji 2004. godine, kada je 191 osoba poginula u bombaškim napadima na vozove u Madridu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.