Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Feb.2015, 08:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija: Oštrije kazne za terorističke radnje

Vlada u Madridu i glavna opoziciona Španska socijalistička radnička partija (PSOE) dogovorili su se u ponedjeljak da uvedu nove zakonske mjere da bi spriječili odlazak dobrovoljaca u džihad širom svijeta i napade na teritoriji Španije, rekao je premijer Mariano Rahoj.

"Novi antiteroristički zakon odnosi se na kažnjavanje emitovanja poruka putem interneta, finansiranja kriminalnih aktivnosti i putovanja ka ratnim područjima", rekao je Rahoj nakon postignutog dogovora sa liderom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << PSOE Pedrom Sančezom.

On je dodao da će pravosudni i policijski resursi biti pojačani da bi mogli da se bolje bore protiv svih vidoma terorizma, uključujući i pojedince koji djelu sami, izvan bilo koje organizacije, prenio je Rojters.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.