Španija: Oslobođeno šest od osam katalonskih političara

Izvor: Press, 04.Dec.2017, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija: Oslobođeno šest od osam katalonskih političara

Španski Vrhovni sud odlučio je da pusti na slobodu šest od osam članova bivše katalonske vlade, koji su smenjeni i uhapšeni posle proglašenja nezavisnosti.
Foto:B92.net
Sud je, međutim, odbio zahtev za oslobađanje uz kauciju bivšeg katalonskog potpredsednika Oriola Žunkerasa i regionalnog ministra unutrašnjih poslova Žoakima Forna, javlja AP.
Za šestoricu bivših članova katalonske >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << vlade koji su bili pritvoreni u okviru istrage o umešanosti u nezakonito jednostrano proglašenje nezavisnosti 27. oktobra, određena je kaucija u iznosu od 100.000 evra.

Što se tiče Žunkerasa i Forna, sud smatra da tek treba da se vidi da li su njihova obećanja da će se povinovati španskim zakonima i da će se odreći jednostrano proglašene nezavisnosti Katalonije, "istinita i stvarna".

Isti zahtev za oslobađanje uz kauciju odbijen je i dvojici separatističkih aktivista, liderima organizacija "Katalonska narodna skupština" (ANC) i "Omnium Kultural".

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.