Soros: SAD srljaju u recesiju

Izvor: Blic, 24.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Soros: SAD srljaju u recesiju

Vodeći svetski biznismeni i ekonomisti skupili su se juče u Davosu, na otvaranju Svetskog ekonomskog foruma, u atmosferi nedavnog pada na berzama, kao i najava američke recesije.



Inače glamuroznom događaju ove godine ne prisustvuje mnogo svetskih zvezda, ali ni političara koji su prošlih godina bili stalni gosti. Zbog toga analitičari tvrde da je ovo prvi pravi ekonomski forum, kada će biti najviše reči o problemima na svetskom tržištu. A prognoze su veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sumorne - milijarder Džordž Soros je u autorskom tekstu napisao da sada živimo najveću krizu na svetskom tržištu u poslednjih 60 godina, koja je posledica „prethodnog ekonomskog superbuma", pogotovo na američkom tržištu. I on i Nevil Ajzdel, izvršni direktor kompanije „Koka-Kola", ocenili su da će privreda SAD verovatno biti pogođena recesivnim talasom.

Od učesnika u Davosu je Kondoliza Rajs, američka državna sekretarka, Gordon Braun, britanski premijer, šef „Majkrosofta" Bil Gejts, pevači Bono Voks i Piter Gebrijel...

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.