Somborski taksisti pomažu zdravstvenim radnicima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2020, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somborski taksisti pomažu zdravstvenim radnicima

Taksi vozila u vreme vanrednog stanja kada se ljudi manje kreću uglavnom su parkirana. Poziva građana za vožnje manje je za 90 posto, ali u jednom somborskom taksi preduzeću posla ima, jer su odlučili da pomognu zdravstvenim radnicima i to tako što ih besplatno voze od posla do kuće.

"Najviše posla imamo pre sedam sati kada vozimo radnike na smenu u bolnicu. Imamo i dozvole za kretanje u vreme policijskog sata, a dozvolu za kretanje moraju imati i zdravstveni radnici", kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << taksi vozač Lazar Gubor.

Akcija besplatne vožnje somborskih zdravstvenih radnika počela je pre nekoliko dana i oko 40 medicinara se prevozi vozilima ovog taksi preduzeća, ali novi pozovi stižu svakodnevno.

"Medicinski radnici su sada pod opterećenjem i zato mislim da treba da im pomognemo. To ćemo raditi sve dok traje ova borba protiv korona virusa", kaže Voja Živković, vlasnik preduzeća R Taxi.

Ovo somborsko taksi preduzeće pomaže i u transportu medicinske opreme.

"Baš smo jutros dobili poziv da prevezemo zaštitne maske. Uvek kada stignu takvi pozivi mi obezbedimo naše vozilo",  kaže Živković.

Dezinfekcija vozila se vrši posle svake vožnje. Dezinfekciona sredstva obezbedio je Grad Sombor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.