Somborci lakše do papira - otvoreno jedinstveno upravno mesto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2020, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somborci lakše do papira - otvoreno jedinstveno upravno mesto

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i gradonačelnika Sombora Dušanka Golubović, svečano su otvorili jedinstveno upravno mesto u okviru Uslužnog centra Grada Sombora.

Različite vrste postupaka i ostvarivanje prava građana koja proizilaze iz istog činjeničnog stanja moguće je ostvariti samo jednim dolazak u gradsku upravu. Otvaranjem jedinstvenog upravnog mesta pojednostavljene su brojne procedure koje ovo mesto podrazumeva.

"Jedinstveno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << upravno mesto ne podrazumeva isključivo zajedničko pronalaženje svih šalterskih službi posebnih odeljenja unutar Gradske uprave već istovremeno izlaženje u susret kako građanima tako i privredi na drugačiji, ekonomičniji i praktičniji način", istakla je Golubovićeva.

Grad Sombor, od 2010. godine ima najjednostavniji oblik Uslužnog centra čiji su kapaciteti sada infrastrukturnim radovima prošireni i za šaltere Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Ovom dinamikom, kako smo krenuli, siguran sam, da ćemo u nekom budućem periodu uspeti da zaokružimo čitavu Srbiju sa jedinstvenim upravnim mestima što će samim tim značiti da ćemo otvoriti širok spektar mogućnosti za naše građane ali isključivo na jednom mestu i upravo ispuniti ono što želimo, a to je da upravu formatiramo na način koji će odgovarati i korespondirati sa njihovim potrebama", objasnio je Ružić.

Jedinstveno upravno mesto u Somboru je drugo od osam u Srbiji koje je Ministarstvo finansiralo kroz prošlogodišnji fond od 52 miliona dinara u nameri da građanima pruži brže i modernije usluge.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.