Somalski gusari oslobodili 26 mornara posle četiri godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Okt.2016, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somalski gusari oslobodili 26 mornara posle četiri godine

Somalski gusari objavili su danas da su oslobodili 26 mornara koji su držani kao taoci tokom četiri godine, pošto je plaćen otkup.

Posada iz Vijetnama, Kambodže, Indonezije i Kine, kao i sa Tajvana i Filipina, bila je među nekoliko talaca koji su još u rukama somalskih pirata.

Mornari koji su oslobođeni danas, bili su posada tajvanskog ribarskog broda FV Naham 3, koji su pirati oteli u martu 2012. godine. Brod je kasnije potopljen.

Prema navodima koji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << još nisu potvrđeni, za oslobađanje mornara plaćen je otkup od 1,5 miliona dolara, javila je agencija AP.

Pirati u blizini somalske obale bili su ozbiljna pretnja globalnoj brodskoj industriji, ali su napadi dramatično smanjeni u proteklim godinama, nakon što su brodovi počeli da uvode naouružane čuvare, a pomorske snage Evropske unije pojačale patrole.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gusari oslobodili 26 mornara posle četiri godine

Izvor: B92, 22.Okt.2016

Somalski gusari objavili su da su oslobodili 26 mornara koji su držani kao taoci tokom četiri godine, pošto je plaćen otkup...Posada iz Vijetnama, Kambodže, Indonezije i Kine, kao i sa Tajvana i Filipina, bila je među nekoliko talaca koji su još u rukama somalskih pirata...Mornari koji su oslobođeni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.