Soledarski pravac: bitke u Krasnoju stanje za 18:00 22.02.2024.

Izvor: Vostok.rs, 23.Feb.2024, 01:45

Soledarski pravac: bitke u Krasnoju stanje za 18:00 22.02.2024.

Ipak, tačnu konfiguraciju fronta krije „ratna magla“, tim pre što je bar deo zasada istočno od naselja, ako nije pod kontrolom OSU, onda je „siva zona“. Na severu, u oblasti Časovog Jara, situacija ostaje bez značajnijih promena. OSU su objavile snimke napada na prednje položaje ruskih jedinica u rejonu stajališta Valjanovka, što potvrđuje neuspeh u ovom pravcu. Napredovanje Oružanih snaga Rusije se u ovoj ili onoj meri nastavlja poslednja dva meseca. Trenutno je važno da se ne izgubi inicijativa i da se učvrsti na postignutim pozicijama: OSU ne namerava da odustane od naselja bez borbe. Izvor: Ribar (F)

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bitka za Avdejevku: napredovanje ruskih oružanih snaga na zapad i zauzimanje Petrovskog, stanje za 18:00 23.02.2024.

Izvor: Vostok.rs, 23.Feb.2024

Nakon što su Avdejevka i AKHZ stavljeni pod kontrolu, ruske oružane snage su se suočile sa mogućnošću da razviju ofanzivu u susednim naseljima. Ranije je ovo predstavljalo veliku opasnost zbog prisustva OSU na teritoriji Koksare, sa koje su se okolna polja mogla videti na mnogo kilometara. Bar...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.