Solana imenovao Sorensena za ličnog predstavnika u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2009, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solana imenovao Sorensena za ličnog predstavnika u Beogradu

BRISEL - Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana zvanično je za ličnog predstavnika u Beogradu, koji će biti zadužen i za vezu sa misijom EU na Kosovu, imenovao Petera Serensena, objavljeno je danas u Briselu.

Kako je saopšteno iz Solaninog kabineta, Serensen će koordinirati rad kancelarije koja će, pored političke komponente, imati i funkciju veze sa misijom EU (EULEKS) na Kosovu.

Serensenovi zadaci biće da održava kontakte sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predstavnicima vlade Srbije, da omogućava saradnju i razmenu informacija, izveštava o političkim događajima i da savetuje Solanu, a blisko će sarađivati sa Kancelarijom Evropske komisije u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Peter Serensen regionom se bavi od 2000. godine kada je postao pravni savetnik specijalnog izaslanika generalnog sekretara UN za Balkan, a od 2000. do 2002. godine bio je savetnik specijalnog predstavnika generalnog sekretara UN na Kosovu.

Četiri godine (2002-2006) proveo je na Kosovu i u UNMIKU-u i kao direktor Evropske kancelarije, a od 2006. radio je kao oficir za vezu Saveta EU u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.