Šojgu: Saradnja ruske i italijanske vojske će stabilizovati situaciju u Evropi

Izvor: Vostok.rs, 07.Avg.2013, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu: Saradnja ruske i italijanske vojske će stabilizovati situaciju u Evropi

07.08.2013. -

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu je na jučerašnjem sastanku sa svojim italijanskim kolegom Mariom Maurom u Rimu rekao da je za Rusiju vojna saradnja sa Italijom jedan od prioritetnih pravaca u međunarodnim odnosima.

Šojgu je ocenio da saradnja vojnih resora dveju zemalja „jača poverenje i stabilizuje situaciju u Evropi“.

Mario Mauro je sa svoje strane izjavio: „Smatramo da je Rusija jedan od naših glavnih partnera u jačanju stabilnosti i bezbednosti. Pored toga, gajimo velike simpatije prema Rusiji“.

Izvor: Glas Rusije, © Kollaž: «Golos Rossii»    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Šojgu: Odnosi sa Vijetnamom jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Rusije

Izvor: Vostok.rs, 08.Avg.2013, 12:14

08.08.2013. -..Odnosi sa Vijetnamom su za Rusiju jedan od spoljnopolitičkih prioriteta, izjavio je ministar odbrane RF Sergej Šojgu na susretu u Moskvi s vijetnamskim kolegom Fung Kvang Tanom. On je rekao da dve strane ulažu velike napore za razvoj odnosa u oblastima kao što su priprema kadrova,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.