Šojgu: Granice država ODKB-a sa Avganistanom treba zajedno kontrolisati uz pomoć dronova i drugih najnovijih tehnologija

Izvor: Vostok.rs, 30.Apr.2019, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu: Granice država ODKB-a sa Avganistanom treba zajedno kontrolisati uz pomoć dronova i drugih najnovijih tehnologija

Granice država-članica ODKB-a sa Avganistanom treba zajedno da se kontrolišu uz pomoć dronova i drugih najnovijih tehnologija za zaštitu od militanata, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na sastanku sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Kirgizije, general-majorom Rajimberdijem Dujšenbijevom.
„Moramo shvatiti da su nam ovde potrebni zajednički napori uz primenu savremenih tehnologija, između ostalog i dronovi za kontrolu granica, za praćenje bandi“, objasnio je Šojgu, naglasivši da kod granica ODKB-a nastavljaju da rastu terorističke pretnje, uglavnom na račun toga što se militanti iz Sirije i Iraka sele na druge teritorije. „To je Avganistan, a posebno njegove severne i istočne granice“, kazao je ministar odbrane Rusije, naglasivši značaj ruske vojne baze „Kant“ u Kirgistanu za osiguranje regionalne bezbednosti. „Želeo bih još jednom da potvrdim naše zajedničko raspoloženje za stvaranje zaista snažne zaštite od međunarodnog terorizma. Mi ovde rešavamo mnogostrane zadatke“, naglasio je Šojgu i dodao da za borbu protiv terorističkih pretnji treba u potpunosti iskoristiti potencijal ruske baze „Kant“. „Juče smo imali mogućnosti da se zajedno sa kolegama bavimo ne samo predajom tehnike, već i da vidimo kakve mogućnosti postoje u našoj bazi. Sve to može i treba da se iskoristi za osiguranje bezbednosti Kirgizije, a samim tim i granica država ODKB-a“, konstatovao je Šojgu.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.