Šojgu: Borci čine sve da se približi dan koji se zove Dan pobede

Izvor: Vostok.rs, 19.Jan.2023, 08:57

Šojgu: Borci čine sve da se približi dan koji se zove Dan pobede

Ministar odbrane Sergej Šojgu posetio je Štab grupe trupa "Vostok" tokom boravka u zoni Specijalne vojne operacije, saopštilo je Ministarstvo odbrane. „Šojgu je čuo izveštaj komandanta grupe trupa, general-potpukovnika Rustama Muradova o trenutnoj situaciji i dejstvima grupe trupa koja komanduje u drugim pravcima“, dodaje se u saošptenju Ministarstva.
Pored toga, ministar je saslušao komandante formacija o realizaciji borbenih zadataka na glavnim pravcima. Istovremeno, Šojgu je posebnu pažnju posvetio organizaciji sveobuhvatne podrške trupama, izgradnji utvrđenja, stvaranju uslova za bezbedno raspoređivanje vojnika na terenu, kao i radu sanitetskih i pozadinskih jedinica.
Šojgu je uručio i državna priznanja zaslužnim vojnicima i zahvalio im se na herojstvu. Šojgu je istakao da borci dostojno služe, brane otadžbinu, pomažu stanovništvu Donbasa i čine sve da se približi „dan koji se zove Dan pobede“. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu. Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.