Izvor: B92, 13.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijalni protesti u Rusiji

Moskva -- Preko četvrt miliona ljudi učestvovalo je u demonstracijama protiv reformi sistema socijalne zaštite u Rusiji.

Tim reformama ukinute su besplatne karte za prevoz i druge povlastice za penzionere. U protestima organizovanim širom zemlje, desetine hiljada demonstranata izrazili su nezadovoljstvo reformama i zatražili ostavku predsednika Vladimira Putina i njegove Vlade, prenosi BBC.

Organizatori ovih demonstracija su Komunistička partija i još neke levičarske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organizacija. Istovremeno, glavna provladina partija organizovala je suparničke mitinge podrške reformama i politici predsednika Putina. Reformama je inače predviđeno da se umesto povlastica, penzionerima isplati pomoć u novcu, ali demonstranti kažu da je ponuđena suma premala.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.