Izvor: RTS, 02.Dec.2022, 15:11

Snouden dobio ruski pasoš

Bivši analitičar američke Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA) Edvard Snouden dobio je ruski pasoš i položio zakletvu o državljanstvu, rekao je njegov advokat Anatolij Kučerena.
"Da, dobio je pasoš. Položio je zakletvu", rekao je Kučerena odgovarajući na pitanje TAS-a da li je Snouden dobio ruski pasoš.
Advokat je takođe rekao da i Snoudenova supruga Lindzi Mils trenutno podnosi potrebna dokumenta za dobijanje ruskog državljanstva. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Snouden je u Rusiju došao 23. juna 2013. godine, nakon što je početkom tog meseca obelodanio tajni nalog suda kojim su specijalne službe SAD dobile pristup svim pozivima američkog mobilnog operatera "Verajzon".
On je objavio i podatke o supertajnom programu svog bivšeg poslodavca, američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) "Prizma", koji je omogućavao praćenje elektronske komunikacije na mnogim internet sajtovima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Edvard Snouden dobio ruski pasoš

Izvor: VOA, 02.Dec.2022

Bivši saradnik američke obaveštajne službe Edvard Snouden, koji je razotkrio razmere tajnog nadzora Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA), zakleo se na vernost Rusiji i dobio ruski pasoš, prenela je u petak ruska državna novinska agencija Tas. "Da, dobio je pasoš, položio zakletvu," izjavio...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.