Izvor: B92, 05.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimljena smrt Stiva Irvina

Sidnej -- Podvodni snimak smrti Stiva Irvina, koji je juče poginuo od uboda ražinim repom, šokantan je i verovatno neće biti emitovan.

Džon Stejnton, Stivov menadžer, rekao je novinarima da je snimak, koji je predat policiji, "najgora stvar koju je ikad video", prenose mediji. "Video sam snimak i šokantan je", rekao je Stejnton. "Veoma ga je teško gledati, pošto, zapravo, gledate kako neko umire i to je užasno."

Na snimku se vidi kako Stiv roni iznad velike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mante i kako se u jednom trenutku ražin rep podiže i ubada ga žaokom u grudi. "Vidi se kako Stiv izvlači žaoku iz grudi trenutak pre nego što je izgubio svest", ispričao je Stejnton. Snimatelj je posle toga isključio kameru. Stejnton veruje da je Stiv odmah bio mrtav, iako će se to znati tek nakon obavljene obdukcije.

Mediji prenose izjavu predstavnika kompanije za koju je Stiv snimao svoj poslednji film, da se snimak smrti popularnog i omiljenog prirodnjaka i borca za zaštitu životinja, verovatno nikad neće pojaviti u javnosti. Ipak, Bili Kembel, predsednik kuće Discovery Networks, koja poseduje i kanal Animal Planet, rekao je da je rano da se definitivno kaže da li će se snimak pojaviti u javnosti. "To bi trebalo da odluči Stivova supruga Teri u pogodnom trenutku", rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.