Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Nov.2015, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg i nevreme izazvali brojne probleme u regionu

Sneg i nevreme koje je zahvatilo BiH i Hrvatsku izazvali su brojne probleme u saobraćaju i u snabdevanju strujom u pojedinim delovima.

Na putevima u BiH saobraćaj se odvija otežano i usporeno zbog snega koji je sinoć padao, prenose mediji u BiH i ističu upozorenjevozačima na ugaženi sneg, ili led na kolovozu preko planinskih prevoja, prenosi Fena.

Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje se upotreba lanaca.

U jugozapadnoj Bosni dodatne poteškoće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << vozačima pričinjava jak vetar. Na vozače se apeluje da vožnju prilagode uslovima na putu i podseća da je posedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

U međuvremenu, zbog pomeranja terena, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na deonici M-5 Sarajevo tranzit, pa je saobraćaj preusmeren kroz grad Sarajevo, izvestila je Fena.

U Gospiću u Htvatskoj palo je više od 30 centimetara snega, a u gorskim predelima snežni pokrivač je i viši, prenosi Hina.

Vlažan sneg prouzrokovao je rušenja stabala, koja su oštetila dalekovode i niskonaposnku mrežu pa je šire područje Gospića jutros ostalo bez struje.

Sneg i jaka bura u Primorju otežavaju saobraćaj, a u ličko-senjskoj Policijskoj upravi saopšteno je da je za sav saobraćaj zatvorena Jadranska magistrala od Karlobaga do Sv Marije Magdalene, dok je na svim putevima u Lici obavezna zimske oprema, navodi Hina.

I u Sloveniji je pao sneg, a meteorolozi navode da bi sneg u planinama mogao dostići visinu čak do 40 centimetara.

Zbog olujnog vetra i kiše, koji su u noći između subote i nedelje zahvatili sela na području Nove Varoši u Srbiji bez struje je ostalo 300 domaćinstava. Miroljub Šaponjić, direktor Direkcije za izgradnju, izjavio je da su sve ekipe Elektrodistribucije na terenu i otklanjaju kvarove na mreži i dalekovodima.

"U pojedinim mestima, usled jakog vetra, su pala stabla, pa je i zbog toga došlo do problema sa isporukom električne energije", rekao je Tanjugu.

Šaponjić je precizirao da su, između ostalih, bez struje žitelji Tisovice, Bele Reke, Debelje i Murtenice.

"Prema informacijama kojima raspolažem sve havarije će biti otklonjene do nedelje uveče tako da očekujemo normalno snabdevanje električnom energijom", zaključio je Šaponjić.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.