Snažni tajfun se obrušio na Južnu Koreju, najmanje troje poginulih

Izvor: RTS, 07.Sep.2019, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažni tajfun se obrušio na Južnu Koreju, najmanje troje poginulih

Najmanje tri osobe su poginule, a najmanje 15 je hospitalizovano u jednom od najsnažnijih tajfuna koji su ikada pogodili Južnu Koreju, saopštili su zvaničnici te zemlje. Bez struje više od 161.000 domova.
Tajfun Lingling je ostavio bez struje više od 161.000 domova širom Južne Koreje, uključujući južno ostrvo Jeju, koje oluja pogodila tokom noći, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i bezbednsti.

Oluja je potom nastavila da se kreće ka zapadnoj obali pre nego što se spustila u Severnu Koreju u popodnevnim časovima, prenosi AP.
Jedna starija žena u centralnom gradu Borieong je stradala kada ju je jak vetar odneo i bacio na zid udaljen 30 metara, saopštio je ministar.
Jedan 39-godišnjak je poginuo na zapadu te zemlje, kada se na njega obrušio zid na parkingu bolnice, dok je 61-godišnji kineski državljanin umro u pograničnom gradu Paju pošto ga je pogodio crep.
Vlada Južne Koreje je saopštia da je najmanje 15 osoba hospitalizovano zbog povreda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najmanje tri žrtve tajfuna u Južnoj Koreji

Izvor: B92, 07.Sep.2019

Seul -- Najmanje tri osobe su poginule u jednom od najsnažnijih tajfuna koji su ikada pogodili Južnu Koreju, saopštili su zvaničnici te zemlje...Tajfun Lingling je ostavio bez struje više od 161.000 domova širom Južne Koreje, uključujući južno ostrvo Jeju, koje oluja pogodila tokom noći ,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.