Sirija: U napadu ubijene 44 osobe

Izvor: B92, 18.Okt.2012, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: U napadu ubijene 44 osobe

Damask -- Najmanje 44 osobe ubijene su u vazdušnom napadu vladinih snaga na pobunjenički grad Maaret al-Numan, na severu Sirije, izjavili su pripadnici spasilačkih ekipa.

Ranije danas jedan medicinski radnik je saopštio da je u napadu na ovaj strateški važan grad ubijeno 20 ljudi, a da se 30 osoba vode kao nestale.

Prema navodima spasilačkih ekipa, sirijske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vazdušne snage su uništile dve stambene zgrade i jednu džamiju, u kojoj su sklonište od napada našle mnoge žene i deca.

Maarat al-Numan, grad koji su pobunjenici zauzeli prošle sedmice, nalazi se na autoputu koji povezuje Damask s najvećim sirijskim gradom i trgovinskim centrom Alepom.

Avioni sirijskog režima već nekoliko dana nastoje da razbiju blokadu autoputa, zbog koje vojna pojačanja ne mogu da dođu do Alepa, gde se već tri meseca vode žestoke borbe.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najmanje 44 osobe ubijene u vazdušnom napadu u Siriji

Izvor: Press, 18.Okt.2012

Najmanje 44 osobe ubijene su u vazdušnom napadu vladinih snaga na pobunjenički grad Maaret al-Numan, na severu Sirije, izjavili su pripadnici spasilačkih ekipa za agenciju Frans pres..Ranije danas jedan medicinski radnik je saopštio da je u napadu na ovaj strateški važan grad ubijeno 20 ljudi,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.