Izvor: Blic, 10.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažan zemljotres na Sumatri

Snažan zemljotres pogodio je jutros zapadnu obalu indonežanskog ostrva Sumatra, pa su vlasti objavile upozorenje na cunami.



Epicentar potresa, jačine 6,4 stepena, bio je 160 kilometara od priobalnog grada Bengkulu, a dogodio se na dubini od 20 kilometara, saopštile su meteorološka i geološka služba.

Kako posle zemljotresa nije bilo znakova koji bi nagovestili visoke talase, upozorenje na cunami povučeno je posle sat vremena. Za sada nema podataka o >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << povređenima ili šteti, prenela je agencija AP.

U seriji snažnih zemljotresa u istom regionu, prošlog meseca su poginule 23 osobe, dok je hiljade kuća i zgrada uništeno. Upozorenja na cunami uobičajena su u Indoneziji, posebno posle katastrofalnog potresa u decembru 2004, kada je u 11 zemalja, u cunamiju poginulo 230.000 ljudi.

Ipak, potresi jačine današnjeg retko izazivaju visoke talase.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.