Smrt u plamenu

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 01.Sep.2009, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrt u plamenu

LOS ANĐELES - Dvojica vatrogasaca su poginula u Kaliforniji u borbi sa požarima severno od Los Anđelesa, saopštila je vatrogasna služba. Nastradali su prekjuče kada je njihovo vozilo sletelo s puta u blizini planine Glison, saopštio je zamenik šefa vatrogasne službe Majk Brajant.

Usled požara, podstaknutog visokim temperaturama, ugroženo je više od 12.000 zgrada. Oko 2.000 vatrogasaca pokušava da obuzda požare, u kojima je izgorelo više od 170 kvadratnih kilometara šume. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Tokom prethodnih dana, vatrogasci su nastojali da spreče požare da se prošire na planinu Vilson, gde su smešteni glavni televizijski i radio predajnici, a plamenovi su stigli na oko tri kilometara od antena.

Guverner Kalifornije Arnold Švarceneger, koji je prošle nedelje proglasio vanredno stanje zbog požara, pozvao je građane da poštuju naredbu za evakuaciju, pošto su tri osobe zadobile teške opekotine. Dvoje od troje povređenih u požaru pokušalo je da se zaštiti od požara tako što se sklonilo u đakuzi u dvorištu. Portparol šerifove kancelarije Stiv Vitmor izjavio je da je par u kanjonu Big Tudžunga „potpuno potcenio požar“ i da im đakuzi nije pružio „apsolutno nikakvu zaštitu“. Zvaničnici kažu da je samo pet odsto požara stavljeno pod kontrolu, a da brdovito područje otežava napore na njihovom gašenju. Obaveznom evakuacijom obuhvaćeno je oko 10.000 kuća i 2.500 drugih zgrada.

S obzirom da vremenska prognoza predviđa nastavak toplog vremena, postoje spekulacije da bi vatrogascima moglo da bude potrebno nedelju dana da požare stave pod kontrolu, naveo je britanski radio.

  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.