Smenjen ministar RS, mediji spekulišu zbog protesta i otkaza

Izvor: N1 televizija, 22.Okt.2018, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjen ministar RS, mediji spekulišu zbog protesta i otkaza

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović smenila je ministra prosvete i kulture RS Daneta Maleševića, a pojedini mediji kao razlog smene navode njegovo odbijanje da uruči otkaze službenicima koji su dolazili na skupove "Pravda za Davida".

"Predsednica Vlade RS Željka Cvijanović ovlastila je ministra nauke i tehnologije Alena Šeranića da obavlja dužnost ministra prosvete i kulture u Vladi RS do izbora novog ministra, a najduže u roku od 90 dana", saopšteno je iz >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Vlade tog entiteta Bosne i Hercegovine.

Pojedini mediji ranije su objavili da je Malešević, kadar Demokratskog narodnog saveza, smenjen jer je odbio da uruči otkaze za desetak službenika u svom ministarstvu, od kojih su se neki pojavljivali na skupovima "Pravda za Davida" na Trgu Krajine.

Prema Ustavu RS, predsednik Vlade u toku mandata može samostalno da promeni najviše trećinu ministara u svom kabinetu.

Na banjalučkom Trgu Krajine od 26. marta svakodnevno se održavaju skupovi "Pravda za Davida" na kojima se traži otkrivanje nalogodavaca i ubica 21-godišnjeg Davida Dragičevića, čiji roditelji za njegovu smrt optužuju vrh policije RS.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SMENE U VLADI REPUBLIKE SRPSKE: Ministar prosvete i kulture razrešen dužnosti!

Izvor: Kurir, 22.Okt.2018

Predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović obavestila je danas članove Vlade da je razrešila ministra prosvete i kulture Dana Maleševića ove funkcije.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.