Smenjen general Vojske SAD zbog neprimerenog ponašanja

Izvor: Vesti-online.com, 12.Okt.2013, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjen general Vojske SAD zbog neprimerenog ponašanja

Komanda Vojske SAD smenila je generala Majkla Karija koji je bio zadužen za veliki nuklearni arsenal, zbog navodnog neprimerenog ponašanja.

General Majkl Keri

Pod komandom generala Karija bile su tri baze u SAD s ukupno 450 interkontinentalnih balističkih projektila. Odluku o smeni doneo je general Džejms Kovalski, zapovednik Globalne udarne komande američkih vojnih snaga, koji je zadužen za svo naoružanje.

Podaci o smeni nisu zvanično objavljeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << već je do njih došla agencija AP, kojoj je prosleđen interni mejl iz vojske. Ne navodi se tačno šta je bilo neprimereno u ponašanju smenjenog generala.

Umesto Karija, na njegovo mesto imenovan je general Džek Venštajn, kao privremena zamena.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.