Smanjena osnovna kamata

Izvor: Radio 021, 02.Apr.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjena osnovna kamata

Evropska centralna banka smanjila je osnovnu kamatnu stopu za 0,25%, tako da je sada njena vrednost 1,25%. To je šesto takvo smanjenje od oktobra, a banka na taj način odgovara na ekonomsku krizu u kojoj je nezaposlenost u zemljama koje koriste evro kao valutu dostigla najviši nivo u poslednje tri godine. Većina analitičara je očekivala veće smanjene kamatne stope.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ECB smanjila kamatne stope

Izvor: BBC na srpskom, 02.Apr.2009

Evropska centralna banka smanjila je osnovnu kamatnu stopu za 0,25%, tako da je sada njena vrednost 1,25%. Novi porast nezaposlenosti u Španiji.

Nastavak na BBC na srpskom...

Smanjena reperna kamatna stopa Evropske centralne banke

Izvor: EMportal, 03.Apr.2009, 10:37

Evropska centralna banka smanjila je juče ključnu kamatnu stopu za četvrtinu procenta i ona sada iznosi rekordno niskih 1,25 odsto.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.