Slucki: Niko neće platiti nikakvu odštetu Češkoj

Izvor: Vostok.rs, 11.Maj.2021, 09:22

Slucki: Niko neće platiti nikakvu odštetu Češkoj

Rusija neće plaćati nikakvu odštetu zbog tvrdnji o njenoj navodnoj umešanosti u eksplozije u skladištu municije u Vrbjeticama 2014. godine. Takvi zahtevi su apsurdni, izjavio je predsednik Odbora za međunarodne poslova Državne dume Rusije Leonid Slucki. „Apsurdni su bilo kakvi zahtevi Češke da Rusija plati odštetu zbog izmišljene umešanosti ruskih specijalnih službi u eksplozije u skladištu u duhu \'velike verovatnoće\'“, rekao je Slucki. „Niko neće platiti nikakvu odštetu“. Prema rečima Sluckog, Prag bi trebalo da preusmeri takve zahteve „vašingtonskim pokroviteljima koji stoje iza organizovanja te provokacije“.  

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

„Češki premijer se zaigrao predloživši evropskim zemljama da proteruju ruske diplomate“

Izvor: Vostok.rs, 11.Maj.2021

Prvi zamenik predsedavajućeg Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije, Vladimir Džabarov je izjavio da Moskva ne namerava da plati odštetu Češkoj, zbog navodne umešanosti Rusije u eksploziju u skladištu oružja 2014. godine. „Oni više ne znaju šta da izmisle. Na osnovu čega smo...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.