Slučaj ubistva Karen Ristevski: Borčetu predočeni dokazi

Izvor: Vesti-online.com, 19.Mar.2018, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj ubistva Karen Ristevski: Borčetu predočeni dokazi

Policija je prošle nedelje predočila Borčetu Ristevskom dokaze koje imaju protiv njega, a koji ga navodno povezuju sa ubistvom svoje supruge Karen.

Dokazni materijal uključuje izjave svedoka, snimke intervjua i forenzične dokaze koji su prikupljeni u porodičnoj kući Ristevskih u Melburnu kao i na mestu zločina gde je pronađen telo žrtve.

Premininarno saslušanje protiv Borčeta Ristevskog zakazano je pred Prekršajnim sudom u Melburnu za 18. april.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Ovaj visoko profilisan sudski slučaj odnosi se na optužbu policije protiv Ristevskog, kojeg terete da je 29. juna 2016, u porodičnoj kući u Avondejl Hajtsu, ubio Karen. Njeni posmrtni ostaci u poodmakloj fazi raspadanja, pronađeni su osam meseci kasnije u Maunt Masedon Regionalnom parku. Uzrok i način na koji je ubijena još nisu poznati javnosti.

Policija Viktorije nije želela da komentariše informacije da su Borčetu predočeni dokazi. Pravni tim Ristevskog ranije je najavio da će se izjasniti kao nevin.

Prikaz dokaza optuženom uobičajena je praksa kako bi se odbrana pripremila za suđenje.

U decembru prošle godine 53-godišnji Ristevski je optužen nakon duge i kompleksne istrage detektiva iz jedinice za nestale osobe.

Pošto je smešten u pritvor, Borče je bio fizički napadnut od strane jednog zatvorenika, ali nije želeo da podnose prijavu protiv njega. Od tada se u zatvoru primenjuju dodatne mere bezbednosti i prati se kretanje Borčeta Ristevskog.

Prema informacijama "Herald sana" od tada nije bilo novih napada na bezbednost Ristevskog. Za njega kažu da je tih zatvorenik i da ne pravi nikakve probleme.

Pošto je Borče uhapšen i optužen, rođaka Karen Ristevski zahvalila se policiji Viktorije za veliki napor da se procesuira slučaj i iznese pred sud. Lisa Grej rekla da je porodica verovala da će policija do kraja ispitati njenu smrt.

- Niko, a posebno ne Karen, ne zaslužuje da umre na takav način. Ne očekujemo ništa drugo nego pravdu, imamo puno poverenje u policiju i pravni sistem. Zahvalni smo za sav napor, posvećenost i rad policiji Viktorije, posebno članovima jedinice za nestale osobe. Nismo nikada izgubili veru da će pravda biti zadovoljena - rekla je Lisa Grej.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.