Slučaj potonulog broda ide pred Savet bezbednosti

Izvor: Blic, 23.Maj.2010, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj potonulog broda ide pred Savet bezbednosti

Južna Koreja će izneti pred Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija slučaj eksplozije i potonuća broda južnokorejske mornarice "Čeonan" 26. marta, kada je poginulo 46 mornara, saopštila je danas kancelarija predsednika Južne Koreje Li Mjung-baka.

Njegov portparol Li Dong-kvan najavio je da će predsednik sutra održati govor o tom incidentu.

"Predsednik će predstavtiti okvir mera koje preduzimamo mi sami i mera koje preduzimamo u saradnji sa međunarodnom zajednicom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << On će, takodje, govoriti o planu da ceo slučaj bude iznet pred Savet bezbednosti", rekao je portparol, prenele su agencije.

Južnokorejska vlada objavila je prošle nedelje rezultate istrage koji su pokazali da je severnokorejska podmornica torpedovala "Čeonan", što je izazvalo eksploziju zbog koje je brod potonuo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.