Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2020, 13:04

Slovenija: 1.106 novozaraženih, 48 umrlih

U Sloveniji je u poslednja 24 sata potvrđeno 1.106 novih zaraza koronavirusom, a umrlo je 48 obolelih, objavila je danas slovenačka vlada.

Testirane su 3.644 osobe, a procenat pozitivnih testova je 30,35 odsto što zabrinjava epidemiologe jer je udeo pozitivnih opet povećan u odnosu na prethodni dan, ali i u odnosu na testiranja krajem prošle nedelje kad je bio manji od 23 odsto, prenela je Hina.

Epidemiolog Bojana Beović izjavila je juče za Slovenačku televiziju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da bi do eventualnog popuštanja pojedinih mera moglo da dođe za desetak dana, ali samo ako se nastavi blago smanjivanje trenda rasta novozaraženih, odnosno ako se svi budu pridržavali mera zaštite.

Broj preminulih i dalje je visok, ali je manji u odnosu na 59 smrtnih slučajeva zabeleženih 24. novembra, a stanje u kovid bolnicama ipak po ocenama epidemiologa ukazuje na to da bi drugi talas epidemije mogao poestepeno da počne da se smiruje.

Prema novim podacima na bolničkom lečenju zbog kovida 19 trenutno je 1.278 osoba, nešto manje nego prethodni dan, od kojih je 195 težih slučajeva na intenzivnoj nezi.

U Sloveniji je od početka epidemije ukupno zaraženo 75.370 osoba, a trenutno je 20.299 aktivnih slučajeva.

Od posledica korona virusa u toj zemlji umrlo je ukupno 1.384, a 14-dnevna inicidencija po poslednjim podacima iznosi 969.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U Sloveniji 1.106 novozaraženih, 48 preminulih

Izvor: Danas, 29.Nov.2020

U Sloveniji je u poslednja 24 sata potvrđeno 1.106 novih zaraza korona virusom, a umrlo je 48 obolelih, objavila je danas slovenačka vlada.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.