Izvor: Blic, 01.Feb.2017, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovačka osnovala jedinicu za borbu protiv terorizma

Slovačka je osnovala posebnu policijsku jedinicu za borbu protiv terorizma i ultra desničarskog ekstremizma, a premijer te zemlje Robert Fico, rekao je danas tim povodom da mu je drago, jer policija sada može da reaguje na nove talase ekstremizma i fašizma koji su se pojavili u Evropi, a počinje da se pojavljuje i u Slovačkoj, prenosi AP.

Fico, koji je predstavio jedinicu, kazao je da će u njoj raditi 100 elitnih oficira, kao i da će se baviti istraživanjem finansiranja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << terorizma i ekstremizma.

Prema njegovim rečima, nije dovoljno samo reagovati rečima na one koji negiraju holokaust ili slave nacištičku marionetsku državu, što je Slovačka bila tokom Drugog svetskog rata.

On nije imenovao ni jednog pojedinca ili grupu, medjutim slovačka neo nacistička Narodna stranka Naša Slovačka ima 14 mandata u parlamentu i otvoreno podržava Slovačku iz perioda Drugog svetskog rata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.