Izvor: Blic, 15.Mar.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slinavka preti svetu

Slinavka preti svetu

RIM (Beta-Rojters) - Organizacija UN za hranu i poljoprivredu (FAO) upozorila je juče da bi stočna bolest šap i slinavka mogla da pogodi mnoge zemlje širom sveta i pozvala međunarodnu zajednicu da primeni što strože mere kontrole.

FAO traži da se uvede stroža kontrola imigranata i turista, koji doprinose povećanju rizika od širenja bolesti, kao i jači nadzor uvoza hrane, uključujući onu koju nose putnici, i otpatke iz aviona >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i brodova.

Bolest šap i slinavka pogađa papkare, poput goveda, svinja, ovaca i koza, a izaziva plikove na papcima i ranice u ustima i nosu.

SAD su juče zabranile uvoz mesa iz Evropske unije pošto je Francuska objavila da je na njenoj teritoriji otkriveno prvo žarište te bolesti.

Australija je juče takođe zabranila uvoz mesa, mlečnih proizvoda i žive stoke iz EU.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.